מי שעוקב אחרי השנים האחרונות של Ubiquiti יודע שהחברה כבר לא מוכרת רק חומרה נקודתית, אלא בונה אקו סיסטם שלם של ניהול, אבטחה וניטור תחת מעטפת אחת, UniFi. את UniFi G5 Turret Ultra קיבלנו לסקירה יחד עם הראוטר UniFi Dream Router 7 של Ubiquiti, אותו כבר סקרנו כאן באתר.
היתרון הגדול בגישה הזו הוא שכל הרכיבים מדברים באותה שפה, עם אותה אפליקציה, אותו ממשק, ואותה לוגיקה. ראוטר, מתגים, נקודות גישה ומצלמות, הכל נכנס לאותה קונסולה ומאפשר תחושת מערכת אחת ולא אוסף גאדגטים.
וזה בדיוק ההקשר שבו צריך לקרוא את ה G5 Turret Ultra. היא לא רק מצלמה עם מפרט ותמונה, היא רכיב במערכת UniFi Protect, כלומר חלק משרשרת שכוללת הקלטה, אחסון, התראות, זיהוי אירועים וניהול משתמשים תחת אותו חשבון. זה גם המקום שבו ההבטחה של UniFi נבחנת באמת, האם האינטגרציה חוסכת זמן והתעסקות, והאם בסוף מקבלים חוויית שימוש עקבית ואמינה, או שפשוט ננעלים לאקו סיסטם ונשארים עם אותן מגבלות של מצלמות צרכניות רגילות, רק עם ממשק יפה יותר.

בישראל, מי שמביא בפועל את המוצרים לקהל הרחב ומשווק אותם באופן בולט הוא Tomo, שמחזיקים קטלוג UniFi רחב שכולל גם מצלמות UniFi Protect לצד ציוד רשת. זה חשוב כי במוצרים מהסוג הזה, לא רק החומרה קובעת, אלא גם זמינות, אחריות, ומלאי של אביזרי התקנה וחלקים משלימים. במילים אחרות, המבחן שלנו כאן הוא לא רק חדות או ראיית לילה, אלא האם ה G5 Turret Ultra יודעת להצדיק את המקום שלה בתוך מערכת UniFi אמיתית, בבית או בעסק קטן, כשעוברים מהדף הרשמי לשטח.
מה בקופסא? ומה צריך כדי להתחיל?
בקופסה של UniFi G5 Turret Ultra תקבלו את המצלמה עצמה, תושבת התקנה שמאפשרת חיבור לתקרה או לקיר, סט ברגים ודיבלים להתקנה בסיסית, אטמים ואביזרי איטום שמיועדים לשמור על החיבור עמיד יותר בתנאי חוץ, ומסמכי התחלה מהירה.
כדי להתחיל באמת צריך שני דברים שהם תנאי כניסה לעולם UniFi Protect. הראשון הוא חיבור רשת עם PoE, כלומר המצלמה מקבלת גם תקשורת וגם חשמל מאותו כבל רשת. זה יכול להיות דרך סוויץ עם PoE, או דרך מתאם PoE אם אין לכם סוויץ כזה. השני הוא יחידת Protect שמסוגלת להקליט ולנהל מצלמות, כמו UniFi Cloud Key Gen2 Plus או אחד ממכשירי ה Dream שמריצים Protect או NVR ייעודי של UniFi. בלי זה, המצלמה לא תהפוך למצלמת אבטחה שימושית, כי אין לה הקלטה מקומית עצמאית ואין כאן מצב עבודה כמו מצלמות WiFi צרכניות עם כרטיס זיכרון. בפועל, החלק הכי חשוב לפני שמבריגים לקיר הוא לוודא שיש נקודת רשת במקום הנכון, PoE זמין, ומכשיר Protect פעיל ברשת, ואז ההוספה נעשית דרך האפליקציה והכל מתיישר די מהר.

עיצוב וצורת התקנה
מבחינת עיצוב, ה G5 Turret Ultra הולכת על מראה פונקציונלי ונקי, כזה שלא מנסה להתחפש למוצר בית חכם אלא להיראות כמו מצלמת אבטחה רצינית. הגוף נמוך יחסית, עגול, ובמרכזו יושב ראש המצלמה בתוך תושבת פתוחה שמאפשרת לכוון אותו בדיוק למקום הרצוי. זה אחד היתרונות הגדולים של המבנה הזה, אתה לא מתעסק עם כיפה שמכסה את הכל, לא צריך לפרק מכסה ולהיזהר לא להשאיר טביעות אצבע, ופשוט מסובב את הראש, מרים או מוריד, ואז מהדק ומסיים.
צורת ההתקנה עצמה מתאימה גם לקיר וגם לתקרה, ובפועל זו מצלמה שמרגישה כאילו היא תוכננה כדי להסתדר עם רוב הסיטואציות בבית ובעסק קטן, כניסה, חניה, מסדרון, חצר, או פינה של מחסן. בגלל שהגוף שלה שטוח יחסית היא פחות בולטת ממצלמת Bullet שבולטת החוצה, אבל עדיין יותר נוכחת בעין ממצלמת Dome שנראית לפעמים כמו משהו אסתטי יותר. אם אתם רוצים אפקט הרתעה, זה סוג העיצוב שנותן אותו בלי לצעוק, ואם אתם רוצים דיסקרטיות מוחלטת, זה כבר פחות הכיוון.
עוד נקודה פרקטית היא סביב הכבל והאיטום. מאחר והכל PoE, צריך להביא נקודת רשת למיקום ההתקנה, והכי נכון הוא להעביר את הכבל מתוך הקיר או מתוך התקרה כדי לקבל התקנה נקייה ומוגנת. אם הכבל מגיע מבחוץ, חשוב להשתמש באביזרי האיטום שמגיעים בקופסה ולוודא שאין נקודת חדירה למים או לחות. במצלמות חוץ, אלו הפרטים הקטנים שמבדילים בין התקנה שמחזיקה שנים לבין מצלמה שמתחילה לעשות בעיות אחרי חורף אחד.
עיצוב הטורט כאן לא רק עניין של מראה, הוא החלטה הנדסית שמכתיבה חוויית התקנה קלה יותר וכיוון יותר אינטואיטיבי, וגם מפחיתה חלק מהכאבי ראש שמוכרים מדגמי Dome, במיוחד כשמדובר בצילום לילה ובתחזוקה לאורך זמן.
חיבור ל UniFi Protect והגדרה ראשונית
החיבור ל UniFi Protect הוא אחד המקומות שבהם מרגישים מיד למה אנשים נכנסים לעולם של UniFi. ברגע שהמצלמה מחוברת בכבל רשת שמספק PoE והיא על אותה רשת של שרת ה Protect, היא מופיעה כמעט מיד כמכשיר חדש שממתין לאימוץ. נכנסים לאפליקציית UniFi Protect או לממשק דרך הדפדפן, לוחצים Adopt, ממתינים דקה או שתיים, ובדרך כלל זה כל הסיפור. אין כאן התעסקות עם זיווג WiFi, אין קוד QR ואין אפליקציה צד שלישי. זה פשוט מרגיש כמו להוסיף עוד רכיב למערכת שכבר קיימת.


אחרי האימוץ מגיע שלב ההגדרות הראשוניות, ושם כדאי לעשות כמה דברים כבר בהתחלה כדי לחסוך כאבי ראש אחר כך. קודם כל, לתת שם ברור למצלמה לפי המיקום האמיתי שלה, למשל Entrance North או Parking Left, כי ברגע שיש יותר משתיים, הכל מתבלגן מהר. אחר כך להגדיר אזור זמן ונכונות שעון, לוודא עדכון קושחה אם יש, ואז לעבור להגדרות צילום בסיסיות כמו איכות הזרם, קצב פריימים, והאם אתם רוצים מצב חסכוני יותר או איכות מקסימלית. זה גם הזמן להגדיר אזורי פעילות, Activity Zones, כדי שלא תקבלו התראות על כל עץ זז או צל שחולף, ולהחליט איזה סוגי אירועים מעניינים אתכם בכלל, תנועה כללית או זיהויים חכמים אם הם זמינים אצלכם במערכת.
התחושה הכללית בהקמה היא של תהליך קצר ומסודר, במיוחד אם כבר יש לכם Dream Router או NVR של UniFi שמריץ Protect. אם אין לכם עדיין סביבת Protect פעילה, כאן בדיוק מתברר שהמצלמה הזו היא לא מוצר עצמאי. בלי שרת Protect להקלטה ולניהול היא פשוט לא תיתן את חוויית האבטחה המלאה. ברגע שהבסיס קיים, ההגדרה הראשונית היא אחד החלקים הכי חלקים בכל החוויה.
ביום, ה UniFi G5 Turret Ultra מציגה תמונה חדה וברורה מאוד, מהסוג שמרגיש נקי כבר במבט ראשון. בפרטים קטנים כמו מספר רכב בטווח סביר, טקסט על חבילה בכניסה, או פנים של אדם במרחק רגיל, יש מספיק רזולוציה כדי להבין מה קורה בלי להתקרב למסך ולעשות זום אגרסיבי. החדות כאן לא רק עניין של פיקסלים, אלא גם של עיבוד תמונה שמצליח לשמור על קצוות נקיים בלי להפוך את הכל לחד מדי ומלא רעש דיגיטלי.
בצבעים היא הולכת על כיוון טבעי יחסית. ירוקים של צמחייה, גווני עור, וקירות בהירים נראים אמינים, בלי נטייה חזקה מדי לכחול או לצהוב. במצלמות זולות יותר לפעמים רואים צבעים צעקניים שמנסים להרשים על חשבון דיוק, וכאן זה פחות המצב. אם יש תאורה טובה, התמונה נראית מאוזנת, ובסצנות רגילות של חצר או כניסה לבית היא נותנת תוצאה שנראית קרובה למה שהעין רואה.
הטווח הדינמי הוא החלק שמבדיל בין מצלמה סבירה למצלמה שימושית באמת ביום. בסצנות עם שמש חזקה וצל עמוק, למשל דלת כניסה מוצלת מול רחוב מואר, היא מצליחה להחזיק מידע בשני הצדדים יותר טוב ממה שמקבלים בהרבה מצלמות בסיסיות. עדיין אפשר למצוא מצבים קשים שבהם השמיים נשרפים ללבן או שהצללים נהיים עמוקים מדי, אבל ברוב התרחישים הרגילים היא שומרת על איזון טוב, וזה קריטי כשמנסים לזהות אדם שעומד מתחת לפרגולה בזמן שהרקע מאחוריו בוהק.
ביום ה-G5 Turret Ultra תספק לכם תמונה חדה, צבעים מאוזנים וטווח דינמי שמרגיש כמו מוצר רציני בתוך מערכת אבטחה, לא עוד מצלמת רשת שמצלמת יפה רק בתנאי מעבדה.
ובלילה, ה UniFi G5 Turret Ultra תעבור למצב אינפרה אדום ומספקת תמונה שימושית וברורה ברוב התרחישים הביתיים, במיוחד כשמדובר בחצר, שביל גישה או כניסה לבית. התאורה האינפרה אדומה שלה נותנת הארה די אחידה בטווחים קצרים עד בינוניים, והיתרון של מבנה טורט מורגש כאן כי אין כיפה חיצונית שמחזירה את אור ה IR פנימה, מה שמקטין את הסיכוי להילות, מריחות והשתקפויות שמופיעות לפעמים במצלמות Dome כשיש אבק או לחות על הכיסוי.
מצד שני, ברגע שהתאורה בשטח נהיית מורכבת, למשל פנס חזק שמכוון לכיוון המצלמה, תאורת רחוב בוהקת, או רכב שמדליק אורות מול העדשה, רואים את המגבלות של כל מצלמת אבטחה צרכנית כמעט. אזורים בוהקים יכולים לשרוף פרטים, והמצלמה נאלצת לאזן חשיפה בצורה שמחלישה פרטים בצללים. הרעש הדיגיטלי גם עולה ככל שהאור הסביבתי חלש יותר, במיוחד בזומים או באזורים כהים בפריים, וזה יכול לגרום לפרטים קטנים להיראות פחות נקיים. התוצאה הסופית היא לילה טוב מאוד כשאין מקור אור שמסנוור את העדשה, ולילה סביר עד בינוני כשהמצלמה מתמודדת עם תאורה חזקה ולא אחידה, מצב אמיתי ונפוץ דווקא בכניסות ובחניות.
זיהוי אירועים, התראות והקלטה
ב UniFi Protect זיהוי האירועים עובד טוב בעיקר כשמשקיעים כמה דקות בהגדרות ולא נשארים על ברירת מחדל. זיהוי תנועה בדרך כלל מהיר ועקבי, והתראות מגיעות עם תמונה מקדימה ולעיתים גם קליפ קצר, כך שאפשר להבין מיד אם מדובר באדם בכניסה או סתם תנועה שולית. איפה שזה באמת משתפר הוא בהגדרת אזורי פעילות, למשל להשאיר את שביל הגישה פעיל ולהוציא מהמשחק את הרחוב או צמחייה מתנופפת, ובכיוון רגישות כך שהמערכת תהיה מספיק חדה בלי להציף. נקודת התורפה הקבועה היא צילום לילה ותאורה קשה, פנס חזק שנדלק, אורות רכב, שינויי חשיפה חדים, גשם או חרקים קרובים לעדשה יכולים לייצר אירועים מיותרים אם האזורים והרגישות לא מכוונים נכון, ובמקומות כאלה תראו יותר אזעקות שווא.
בצד האחסון וההקלטה צריך לזכור שהמצלמה עצמה לא שומרת כלום לבד, הכל עובר דרך Protect ועל גבי האחסון של השרת שלכם, Cloud Key עם דיסק, NVR או יחידת Dream שתומכת. ההחלטה בין הקלטה רציפה לבין הקלטה לפי אירועים משפיעה ישירות על כמה ימים אחורה תגיעו ועל כמה נפח תצרכו, והרבה פעמים השילוב הכי הגיוני הוא רציף במצלמות קריטיות כמו כניסה וחניה ואירועים במיקומים משניים. החלק החזק הוא ציר הזמן באפליקציה, קל לראות סימון של אירועים, לדלג ישירות אליהם, לגרור אחורה בזמן ולבצע חיפוש מהיר לפי זמן ומצלמה, בלי להרגיש שאתם נלחמים במערכת. כשכל זה מחובר יחד, החוויה היומיומית היא של מערכת מאורגנת שמאפשרת להגיע לרגע הנכון מהר, אבל היא דורשת הגדרה בסיסית כדי לא להפוך למכונת התראות.
למי היא מתאימה ולמי עדיף לבחור דגם אחר
ה G5 Turret Ultra מתאימה במיוחד למי שכבר נמצא באקו סיסטם של UniFi או מתכנן להיכנס אליו ברצינות, ורוצה מצלמה קווית יציבה עם ניהול מרכזי, בלי התעסקות של WiFi, חשמל נפרד ואפליקציות צד שלישי. היא בחירה טובה לדלת כניסה, חניה, חצר, מסדרון או חלל עסקי קטן, בעיקר כשצריך כיסוי רחב יחסית ממצלמה אחת והתקנה נוחה שמאפשרת לכוון מהר ולסיים. היא גם מתאימה למי שרוצה מצלמה שנראית כמו מצלמת אבטחה אמיתית ומספקת אפקט הרתעה מתון, ולא מחפש משהו שמסתתר בעיצוב דקורטיבי.
לעומת זאת, עדיף לבחור דגם אחר בכמה מצבים ברורים. אם אין לכם Protect פעיל ואין לכם כוונה להחזיק NVR או יחידת UniFi שתקליט ותנהל, זו לא מצלמה בשבילכם, כי בלי המערכת היא לא נותנת את הערך שלה. אם אתם צריכים זום אופטי אמיתי כדי לזהות פרטים רחוקים, כמו שער רחוק או קצה חניה גדול, דגם Bullet או מצלמה עם עדשה טלפוטו תהיה בחירה נכונה יותר. אם המיקום שלכם כולל תאורה קשה במיוחד בלילה, כמו פנס שמכוון ישירות למצלמה או כביש עם פנסים חזקים מול הפריים, ייתכן שדגם מתקדם יותר עם יכולות HDR לילה חזקות יותר יתמודד טוב יותר, או שתצטרכו לשנות את מיקום ההתקנה כדי לשפר תוצאה. ואם אסתטיקה דיסקרטית היא קריטית, למשל לובי פנימי, משרד יוקרתי או חלל שבו לא רוצים שמצלמה תבלוט. במילים פשוטות, זו מצלמה חזקה למי שמחפש כיסוי רחב, התקנה קלה וניהול UniFi מסודר, אבל מי שמחפש מצלמה עצמאית, דיסקרטיות מקסימלית או יכולת לזהות פרטים רחוקים, כנראה ימצא התאמה טובה יותר בדגם אחר.
סיכום
בשורה התחתונה, ה G5 Turret Ultra נותנת תמורה טובה מאוד למחיר כל עוד אתם קונים אותה כחלק ממערכת UniFi Protect ולא כמצלמה בודדת. במחיר הרשמי בחנות של Ubiquiti היא נמכרת ב 129 דולר, וזה ממצב אותה כאחת המצלמות היותר נגישות בקו של החברה ביחס למה שמקבלים, 2K רחב, PoE, גוף עמיד, וזיהוי אירועים בתוך Protect.
היתרון האמיתי הוא לא רק איכות התמונה אלא החבילה כולה, אימוץ מהיר, ניהול מרכזי, התראות סבירות כשמגדירים נכון, וציר זמן שמקל מאוד על מציאת רגעים בלי יותר מידי עיסוק. מצד שני, זו מצלמה שהעלות האמיתית שלה היא עלות אקו סיסטם, אתם חייבים שרת Protect ואחסון, וגם רשת עם PoE, ואם אין לכם את זה כבר בבית או בעסק אז המחיר הכולל קופץ מהר ומחייב תכנון.
במילים פשוטות, למי שכבר ב UniFi, זו קנייה שמרגישה הגיונית וחסכונית כחלק מהמערכת, למי שמחפש פתרון עצמאי וזול בלי התחייבות לפלטפורמה, כנראה שימצא את המצלמה הזו כפחות מתאימה.
מחיר באתר TOMO – יבואן Ubiquiti רשמי – 471 ש״ח









