8/10

ביקורת: סרט לסופשבוע – מרטי סופרים (Marty Supreme)

"מרטי סופרים" הוא שילוב בין סרט ספורט וקומדיה מטורפת

16:00
  /     

"מרטי סופרים" שיוצא היום (חמישי) לבתי הקולנוע, נחשב לאחד מהמועמדים המובילים לזכייה בעונת הפרסים הנוכחית. ההייפ סביבו כל-כך גדול, שעוד לפני שיצא רשמית, קיבל 3 מועמדויות לפרס "גלובוס הזהב", כולל לפרס הסרט הטוב ביותר. "מרטי סופרים" מתרחש בניו-יורק של שנות ה-50. גיבור הסרט הוא מרטי מאוזר (שאותו מגלם טימות'י שאלאמה, אחד הכוכבים הצעירים הגדולים של הוליווד), צעיר יהודי ניו-יורקי עם פה גדול, המון כריזמה ואפס מודעות עצמית. למרטי יש חלום גדול, להיות אלוף העולם בטניס שולחן. הבעיה היא, שבג'ונגל של ניו-יורק לאף אחד לא ממש אכפת ממנו או מהחלום שלו. מרטי מחליט לעשות את כל מה שהוא יכול, כדי להגשים את החלום שלו ולזכות בתהילה ובכסף הגדול. מה שמביא אותו עד לפסגה וגם לתחתית.
מרטי סופרים

מכירים את הסרטים האלה, שכשאתם רואים את הטריילר שלהם אתם חושבים עליהם משהו מסוים, ואז כשאתם צופים בהם אתם רואים משהו אחר ומפתיע? "מרטי סופרים" הוא בדיוק אחד כזה. כשצפיתי בטריילר חשבתי שמדובר בדרמת ספורט רצינית ,בסוף קיבלתי את "רוקי" על ספידים. "מרטי סופרים" הוא שילוב בין סרט ספורט וקומדיה מטורפת. הוא ארוך מאוד, אבל מפתיע לטובה.
מרטי סופרים
את "מרטי סופרים" כתב וביים ג'וש ספדי, שביחד עם אחיו בני כתב וביים את "יהלום לא מלוטש" עם אדם סנדלר. מה שמשותף בין "יהלום" ובין "מרטי" זה שבשניהם הגיבור הוא אנדרדוג. גבר יהודי, שחולם להצליח, להתעשר ו"להביא את המכה" ועובר המון צרות בדרך והמסר העיקרי של הסרט זה שאנחנו צריכים להילחם עד הסוף  ולתת את כל כולנו כדי להגשים את החלומות שלנו. אחד הדברים הטובים ב"מרטי סופרים" זה הפסקול, שמורכב מכל מיני להיטים משנות ה-80 שמשתלבים במבחר סצנות בסרט. מדובר בבחירה אומנותית מעניינת.  ג'וש ספדי הבמאי והתסריטאי נולד בשנות ה-80 וגדל בשנות ה-90 וב"מרטי סופרים" מסתתרות כמה מחוות לסרטים גדולים מהתקופה הזו. החל מסרטי "רוקי", דרך "קראטה קיד", "הסנדק"  ו-"החבר'ה הטובים". ספדי מתבל את "מרטי סופרים" בדיאלוגים שנונים, בבדיחות ובסצנות הזויות ומטורפות, שמגיעות דווקא כשהכי לא מצפים מהן להגיע. לכן הן גם מצחיקות וגם מזעזעות. אני לא מהמעריצים הגדולים של טימות'י שאלאמה, אבל ב"מרטי סופרים" הוא עושה עבודה מצוינת. הוא מחליק בטבעיות לדמות של הצעיר היהודי הכריזמטי, הנחוש והיותר מדי מרוכז בעצמו, ויש לי תחושה שהוא יקבל השנה יותר מפרס אחד, כי באמת מגיע לו. חוץ ממנו אפשר לציין לטובה את גווינת' פאלטרו בתפקיד כוכבת עבר בשם קיי סטון. את קווין אולירי בתור בעלה, איש עסקים בשם מילטון רוקוול. את אודסה אוצ'ון כרייצ'ל, הידידה הטובה והמאהבת של מרטי, את הראפר טיילר דה קריאטור וגם את פראן דרשר, שמוכרת לכולנו מהסדרה "נני", בתפקיד שרחוק שנות אור מהדמות שפרסמה אותה.
מרטי סופרים
מודה בכנות, לא הכל עובד ב"מרטי סופרים". הסרט ארוך מאוד ויש בו חלקים טיפה משעממים שמפריעים לטון ה"פיל גודי" שיש לסרט. היה אפשר לקצר ממנו בכיף חצי שעה, אבל היתרונות עולים על החסרונות ולמרות האורך, מדובר בסרט טוב שכדאי לראות. יש קולגות שלי שטוענים שהוא בוודאות סרט השנה שלהם, אני חושב שאפשר להעביר איתו בכיף ערב בקולנוע עם בת/בן הזוג או עם חברים.
מרטי סופרים

תמונות, פוסטר וטריילר באדיבות "קולנוע לב"

ציון: ★★★★★
מרטי סופרים (Marty Supreme) | ארה"ב 2025 | 150 דקות
בימוי: ג'וש ספדי | שחקנים: טימות'י שאלאמה, גווינת' פאלטרו, אודסה אוצ'ון

לשרשור תגובות לחץ כאן